Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Weak guest(s) of the week: Δ. Καμπουράκης - Γ. Οικονομέας

,
Εβδομάδα 5η: 
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου
έως Παρασκευή 18 Ιανουαρίου


Στην επίσημη ιστοσελίδα του MEGA δε βρήκα ολόκληρες τις πρωινές εκπομπές του χαρισματικού διδύμου. Βρήκα τις καλύτερες στιγμές τους, δηλαδή τις φωνές, τις ημιτελείς ερωτήσεις και τη διαποτισμένη από βαρεμάρα παρουσία τους. Πόσο ευχάριστο, αναφώνησα. Άλλωστε, πόση χάβρα να αντέξει ένας εγκέφαλος αλλεργικός σε αυτήν, όπως ο δικός μου; 

Παρακολούθησα τα «best of» της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους παρουσιαστές της, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, για μία εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι σύντομα και ενδεχομένως εξίσου χαοτικά με την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο στούντιο. 

Αλλά ποιος νοιάζεται για μερικά μαλακισμένα; 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, Κοινωνία Ώρα MEGA

!. Μαύρη μέρα για τη δημοκρατία μας που δεν τρομοκρατείται. Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκαν επίθεση με καλάσνικοφ. Μία σφαίρα διαπέρασε το τζάμι του γραφείου του ΙΔΙΟΥ του Πρωθυπουργού και ο Δημήτρης Καμπουράκης μονολογεί:

«στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ρε παιδιά;», απευθυνόμενος κανείς δε ξέρει σε ποιον.

Κι ενώ μέσα στο μυαλό του οι πιθανοί δράστες εξοστρακίζονται ο ένας μετά τον άλλο, βρίσκει το κουράγιο να ρωτήσει τον Σίμο Κεδίκογλου, κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας: 

«Αντιλαμβάνεστε ότι τα εξώφυλλα του εξωτερικού θα είναι ότι πυροβολήθηκε το γραφείο του Πρωθυπουργού. Η σφαίρα τριγύριζε από τοίχο σε τοίχο στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Απλώς, έτυχε να μην κάθεται!», σκεπτόμενος πόσα ξέρει και πόσα λέει

Στη συνέντευξή τους με την Αλέκα Παπαρήγα η κουβέντα εξελίσσεται με κίνδυνο να κοιμηθούν οι μισοί τηλεθεατές από την μηδαμινή δυναμική της, οι παρουσιαστές παρεμβαίνουν ελάχιστα επιτρέποντας έναν ατέρμονο μονόλογο της καλεσμένης πολιτικού αλλά ο κ. Καμπουράκης, με περίσσια ντεσιμπέλ, κάνει μια αιχμηρή τοποθέτηση σχετικά με την άρνηση του ΚΚΕ στην πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης της αριστεράς: 

«Ναι, αλλά πληρώσατε αυτήν την ιστορία. Δεν μπαίνω στην κυβέρνηση, δεν κάνω ,τις τρεις τελευταίες μέρες την πληρώσατε εκλογικά. Σας τσάκισε»

Α. Παπαρήγα: Βεβαίως

Δ. Καμπουράκης: Εεεεε...

Εεεεε, λοιπόν, κάπως έτσι λήγει η πρώτη μέρα της εβδομάδας. 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου, Κοινωνία Ώρα MEGA

!. Επιτέλους, η δημοσιογραφία που όλοι περιμένουμε έκανε την εμφάνισή της στο πρωινό reality show του μεγάλου καναλιού. Ξεκίνησε ένας γύρος «συζητήσεων» με αντικείμενο την καταδίκη της βίας από τα πολιτικά κόμματα. Ο Δημήτρης Καμπουράκης, που διαθέτει το star quality του Ανδρέα Μικρούτσικου θαρρώ, ρωτά με απόλυτη σαφήνεια τον Άρη Σπηλιωτόπουλο της Νέας Δημοκρατίας ποιος θα ήθελε να αποχωρήσει από τη χώρα του Big Brother:

«[…]ενώ στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον, που του την πέσαν όλοι ότι καλύπτει, μισοκαλύπτει, δεν είναι καθαρές οι θέσεις του και τα λοιπά, κύριε Σπηλιωτόπουλε, απ’ ότι είδα εγώ, μέχρι κι από τη Γερμανία ο Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Σαμαρά και του είπε καταδικάζουμε και αυτό. Ή τι, γιατί εκεί ας πούμε συνεχώς

Ο Γιώργος Οικονομέας, όμως, πρωτοπορεί μιας και μπορεί να διατυπώσει ερώτηση που ακολουθεί τους συντακτικούς κανόνες και έχει και ρήμα! Το περιεχόμενό της απευθύνεται στον Μιχάλη Κριτσωτάκη του ΣΥΡΙΖΑ και πηγαίνει κάπως έτσι: 

«[…]αλλά μετά με τη συνέχεια τρομάζετε. Αν παραδίδεις την εθνική κυριαρχία σημαίνει ότι είσαι προδότης και πουλημένος. Τρομάζετε μετά, όμως. Λέτε τη βαριά κουβέντα αλλά δεν τη συνεχίζετε», επισημαίνει ως άριστος μαθητής στα μαθηματικά και λάτρης των εξισώσεων.

Η αυριανή ημέρα θα φέρει περισσότερους ανεγκέφαλους παρονομαστές. 

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, Κοινωνία Ώρα MEGA

Πολιτικούς να θέλει κανείς στο πάνελ. Ή και να μη θέλει, ποιος τον ρώτησε; Παρουσιαστές και βουλευτές ξεχνούν για λίγο τη βία και την καταδίκη της και συζητούν για την ενδεδειγμένη ενδυμασία στη Βουλή. Ο Γιώργος Οικονομέας εφευρίσκει τον κατάλληλο όρο:

«ενδυματολογικές εκτροπές». Και κατάλυση του υφάσματος.

Καθώς φαίνεται να του ανήκει το σημερινό πρωινό, μπολιάζει τις ερωτήσεις του με φράσεις που προδίδουν πως γνωρίζει τα πάντα αλλά και τους πάντες: 

«Λένε πολλοί...». Πόσοι είναι και τι θέλουν επιτέλους;
«Θα μπορούσε κάποιος να πει...». Ποιος είναι αυτός ο κάποιος; Ας βγάλει την κουκούλα του.

Τέλος, στη συνέντευξή τους με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Γ. Οικονομέας κλέβει οριστικά την παράσταση από τον Δημήτρη Καμπουράκη, που κοντεύει να τραυματίσει θανάσιμα το μάτι του τρίβοντάς του με τόση μανία κάτω από τα γυαλιά. Ρωτά, λοιπόν, περιμένοντας μια μελοδραματική απάντηση:

«Η αρρώστια σας σάς άλλαξε καθόλου σαν άνθρωπο; Αυτή η περιπέτεια που είχατε με την υγεία σας; Τι τίτλο θα βάζατε σε αυτό;»

Τιτλοφορούν κι οπλοφορούν στο μέσον της εβδομάδας.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, Κοινωνία Ώρα MEGA

!. Επιτέλους, ο Άδωνις Γεωργιάδης αχνοφαίνεται στο πλάνο. Οι παρουσιαστές καλλιεργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, με φιλοφρονήσεις και αστειάκια. Γιατί, άραγε, το κοινό να θέλει να βλέπει πολιτικούς να επιδίδονται σε χλιαρά χωρατά; Μισή ώρα «συζητούν» για τις κάλπες της βραδινής ψηφοφορίας και επιτρέπουν στον Α. Γεωργιάδη της Λαϊκής Ορθόδοξης Νέας Δημοκρατίας να σαρώνει τα εναπομείναντα εγκεφαλικά κύτταρα στο πέρασμά του. Η παρέμβαση του Γιώργου Οικονομέα είναι περισσότερη εγωκεντρική κι από τα πλάνα του Σταύρου Θεοδωράκη: 

«Παρακαλώ, ένας - ένας. Στο τέλος της εκπομπής, αισθανόμαστε κομμάτια»

Ο Δημήτρης Καμπουράκης δεν τους δίνει σημασία. Συμμετέχει ελάχιστα, κάτι πρέπει να ζωγραφίζει στα χαρτιά του. «Αύριο θα είναι η μέρα μου», υποθέτεις πως λέει από μέσα του. 

«Τα μαλακισμένα...»

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Κοινωνία Ώρα MEGA

!. Η ψηφοφορία έγινε. Ο Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε. Ο Βενιζέλος απλώς παραπάχυνε. Ο κ. Καμπουράκης προβληματίζεται για το αν δόθηκε γραμμή στους βουλευτές από τις ηγεσίες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν σε μια κάλπη και σημειώνει: 

«Πάντως, δε φάνηκε να υπάρχει γραμμή, διότι κάποιοι πήγανε, κάποιοι δεν πήγανε»

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του λέει: «Υπήρξανε γραμμές πολλές»

Δ. Καμπουράκης: «Λέω εγώ τώρα», μαζί με κάτι ακατανόητα του τύπου &$%@@$#%

Η δραστηριότητα του Δημήτρη Καμπουράκη περιορίζεται στα σκίτσα του, στα ξυσίματα της κεφαλής του και στην τρομερή ικανότητά του να αντιλαμβάνεται ποιος επαναλαμβάνεται και να στηλιτεύει αυτή τη μέθοδο: 

«Εντάξει, το 'παμε αυτό»
«Το 'παμε, μπα...»

Μέγκα μου.

0 σχόλια to “Weak guest(s) of the week: Δ. Καμπουράκης - Γ. Οικονομέας”

Δημοσίευση σχολίου

 

Εvery week, a tv - weak comes to an end. Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger