Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Weak guest of the week: Μπάμπης Παπαδημητρίου

,
Εβδομάδα 6η:
Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου
έως Παρασκευή 1 Μαρτίου


Εάν τα νεύρα μου δεν ήταν τόσο τεντωμένα, σαν μια χορδή που ετοιμάζεται από καιρό να σπάσει, θα συνόδευα την απογευματινή παρακολούθηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου με ένα ποτήρι ουίσκι κι ένα γέλιο που θα αντηχούσε σε όλη τη γειτονιά. Τα πράγματα, όμως, είναι διαφορετικά και ο ρομποτικός οικονομολόγος - πανελίστας του ΣΚΑΙ είναι ένα πρόσωπο αρκετά επικίνδυνο. 

Παρακολούθησα την εκπομπή «ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο» για μία εβδομάδα και το κυριότερο συμπέρασμα ανάμεσα σε πολλά άλλα είναι το εξής: 

Ο Μπάμπης ξεκινάει πάντοτε το λόγο του ζυγίζοντας τα δεδομένα και παραθέτοντας τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος ΑΛΛΑ στο τέλος, με έναν ύπουλο τρόπο, εκφράζει την άποψή του σαν να 'ναι η αντικειμενικότερη σε ολάκερο τον κόσμο. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην τον παρακολουθήσετε αποχαυνωμένοι!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, «ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο»

!. Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(!), Κώστας Καραγκούνης, βρίσκεται στο διπλανό παράθυρο και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου νιώθει έντονα την ανάγκη να δηλώσει δημόσια το θαυμασμό του για τη δουλειά της αστυνομίας στην περίπτωση της απόπειρας απόδρασης του Βλαστού. 

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πούμε ξανά, διότι δεν το λέμε ίσως αρκετά, συγχαρητήρια σε αυτούς που απέτρεψαν την απόδραση ενός εγκληματία. (κατανοητή η πρώτη φορά) ... Από κει και πέρα, οι λεπτομέρειες για το πώς έγιναν όσα έγιναν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά μιας και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε σώους δύο ανθρώπους που απήχθησαν με την απειλή όπλου και το οποίο τείνουμε να το ξεχνούμε, νομίζω ότι οφείλουμε δεύτερη φορά να δώσουμε συγχαρητήρια. (η δεύτερη φορά προδίδει την ενθουσιώδη πλευρά του, αυτήν που ενεργοποιείται μόνο στο άκουσμα της νομιμότητας) Και η τρίτη φορά, στην οποία θα δώσω και πάλι συγχαρητήρια, είναι που επιτέλους το κράτος φαίνεται νικητής και όχι ηττημένος απέναντι στο έγκλημα ή σε οποιονδήποτε θέλει να το βλάψει. (την τρίτη φορά ηδονίζεται σκεπτόμενος το έγκλημα - αυτό που εξόφθαλμα αναγνωρίζεται κι όχι το κοστουμαρισμένο - να κατατροπώνεται από τη θαρραλέα Ελληνική Αστυνομία)

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου,  «ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο»

!. Είναι η μέρα που το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αποδιοργανώνει τους σχολιαστές των ενημερωτικών εκπομπών. Τι να πουν, ποιον να υποστηρίξουν, ποιο μέλλον να προβλέψουν. Ο Μπάμπης ξέρει. 

«Η ιστορία μόνο θα δείξει αν ο Μπέπε Γκρίλο είναι commedia dell arte ή opera buffa. Για την ώρα, μπορεί κάποιοι, και αντιλαμβάνομαι και ο Νίκος (Ξυδάκης) συγκρατημένα, να χαίρονται γιατί, εν πάση περιπτώσει, γίνεται μεγαλύτερος οίκος ανοχής η Ευρώπη από ότι ήδη ήταν. (στην ουσία καταλογίζει σε συναδέλφους του ότι θέλουν να δουν τη Γηραιά ήπειρο να μετατρέπεται σε μπουρδέλο. Δεν έχει κι άδικο. Αν ο ίδιος αντιπροσωπεύει τις παρθένες που ενοχλούνται, τι καλύτερο από λίγη ανηθικότητα;) ... Για την Ελλάδα, επιμένω να λέω ότι η κατάσταση αυτή μας δίνει χρόνο, με την έννοια ότι, αφού επειδή έχουν άλλα προβλήματα, χειρότερα από εμάς, δυσκολότερα από τα δικά μας πλέον να ασχοληθούν, θα δουν και τη δικιά μας περίπτωση με ένα άλλο μάτι, έπρεπε εδώ και καιρό να το 'χουν κάνει. (ας ευχηθούμε όλοι μαζί να περνάμε απαρατήρητοι, να ασχολούνται μόνο με τους άλλους και να μας ξεχάσουν, να κερδίσουμε κανένα ψίχουλο λόγω καραμπόλας)

!. Η κατάσταση γίνεται έκρυθμη όταν κάποιος πανελίστας κάνει λόγο για τη λιτότητα που εφήρμοσε ο Μόντι στην Ιταλία. Ο Μπάμπης εξεγείρεται:

«Με συγχωρείς, Έλλη, ποια σκληρή λιτότητα έχει εφαρμόσει η Μόντι; Γιατί ζούμε σε μια χώρα που έχει εφαρμοστεί η σκληρή λιτότητα. Σε σύγκριση με τη λιτότητα της Ελλάδας πείτε μου τι εφήρμοσε ο Μόντι.»

Χορωδία: «Δεν έχει σχέση!»

Μπάμπης: «Τι εννοείς δηλαδή, εμείς είμαστε χειρότεροι από τους Ιταλούς και στην Ιταλία το λίγο που τους πάτησαν το ποδαράκι βάλαν τις φωνές ενώ εμείς μπορούμε να τρώμε ισχυρή τη λιτότητα που πήραμε;» (Έτσι θέτει εμμέσως πλην σαφώς τα όρια στη διαμαρτυρία μέσα από τη μικρή οθόνη. Βάζει τους τηλεθεατές του να συγκρίνουν τις δυο χώρες με όσα εθνικιστικά ψήγματα διαθέτουν, υποστηρίζοντας υπόγεια ότι δεν αντιδράς με τα «λίγα» μέτρα. Περιμένεις να πλησιάσεις στον πάτο ώστε να μη φέρνουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες σου)

Bonus ημέρας ---> η άποψη του Μπάμπη για το ευρωομόλογο:

«Το ευρωομόλογο θα βγει όταν θα μπορέσει η Ευρώπη να το επιβάλει. Εγώ το πιστεύω από την πρώτη στιγμή, και θα έπρεπε να έχει βγει. Η Ευρώπη θα το επιβάλλει αν οι λαοί της ασχοληθούν με την Ευρώπη και ψηφίσουνε τις παρατάξεις, οι οποίες ασχολούνται με την Ευρώπη. Όταν ψηφίζουν Μπέπε Γκρίλο, Μπερλουσκόνι και δε ξέρω εγώ ποιον άλλονα, τότε βεβαίως η Ευρώπη θα πηγαίνει πίσω»

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, «ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο»

!. Ισόβια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν βρίσκεται στην εκπομπή του Ευαγγελάτου για να δικάσει κανέναν. 

«Είναι αλήθεια ότι εγώ συμφωνώ ότι πρέπει οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος να τιμωρούνται με τον πλέον αυστηρό τρόπο. Ακούω πολλά ερωτηματικά αλλά δεν είμαι σε θέση εγώ να κάνω αναψηλάφιση της δίκης και δεν είναι σωστό να στήσουμε τώρα εδώ δικαστήριο. (πολύ σωστή τοποθέτηση. Άραγε, θα κρατήσει την ίδια ουδέτερη στάση την επόμενη μέρα; - βλ. αυριανό θέμα με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και την επένδυση για μεταλλεία στην περιοχή) ... Η αλήθεια είναι ότι αντιλαμβανόμαστε τώρα πόσο ανεξέλεγκτα γινόντουσαν όλα. (τι κρίμα να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα εκ των υστέρων. Μάλλον, όλοι οι υπόλοιποι έχουμε καλύτερη αντιληπτική ικανότητα από τον πανελίστα που σπούδασε οικονομικά στο Παρίσι) ... Κι από την άλλη μεριά έχουμε πολλούς ανθρώπους που δεν είναι πολιτικά στελέχη, δεν είναι δήμαρχοι, δεν είναι υπουργοί που περιμένουν στον κορυδαλλό να τελειώσει η υπόθεσή τους, αλλά είναι υπάλληλοι και τους βλέπουμε να έχουνε στήσει κύκλωμα και να παίρνουνε όχι πολλά, πεντακόσια χιλιάρικα. Εκεί τι θα κάνουν τα δικαστήρια; Πόσο το μήνυμα αυτό θα πάει από πάνω προς τα κάτω; (όχι που δεν θα έφτανε στα αγαπημένα του και χίλιες φορές περισσότερο διεφθαρμένα κάτω)

Bonus ημέρας ---> η άποψη του Μπάμπη για τις επενδύσεις:

«Ναι, αλλά αυτά τα πράγματα είναι που θα γυρίσουν την ανεργία προς τα κάτω. Αν δεν γίνουν αυτές, το 27% θα γίνει 35%. (με τι μισθούς ακριβώς; 'Αλλη μια φορά που οι αριθμοί υπερβαίνουν τους ανθρώπους και που τα «νούμερα» πληρώνονται για να λένε την άποψή τους δημόσια ως διαμορφωτές κοινής γνώμης)

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, «ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο»

!. Είπαμε, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν πιστεύει στα λαϊκά δικαστήρια και δεν δικάζει κανέναν. Μόνο κάνει αβάσιμες τοποθετήσεις δημόσια χωρίς να έχει στοιχεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πανελίστας ενορχηστρώνει εξυπνάδες εναντίον του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που διαμήνυσε στον Καναδό Πρέσβη ότι η τοπική κοινωνία θα αντισταθεί στη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή. 

Αφού έχει παραθέσει στοιχεία και για τις δυο πλευρές, δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση ότι θα καταλήξει σε ένα αντικειμενικό και αποστασιοποιημένο συμπέρασμα, καταλήγει: 

«Άρα, εδώ το ζητούμενο είναι το εξής: ή θα έχουμε πλέον εμπιστοσύνη ότι αυτά γίνονται ή αλλιώς θα αποφασίζει ο καθένας μόνος του. Η χώρα δεν είναι σε κατάσταση που να μπορεί να αποφασίζει ο καθένας μόνος του για το τι τον συμφέρει εκείνον. Γιατί εγώ μπορώ να πω πάρα πολύ εύκολα: ο δήμαρχος για να τα λέει αυτά προφανώς υπερασπίζεται κάποια άλλα οικονομικά συμφέροντα. Δεν είναι λάσπη, είναι μια υπόθεση εργασίας»

Παρασκευή 1 Μαρτίου, «ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο»

!. Φοιτητές. Μαγκάλι. Θάνατος. Ο Μπάμπης γίνεται λαϊκιστής και επαναστάτης για μερικά δευτερόλεπτα, μιλώντας για ανθρώπινο πόνο και ξεσπαθώνοντας κατά της φορολογίας που δεν έχει αντίκρυσμα. Μάλλον, η ανάγκη του να διαφοροποιηθεί από τον Άρη Πορτοσάλτε τον οδηγεί στα μονοπάτια της υποκριτικής τέχνης. 

«Όποια κι αν είναι η αιτία, όπως κι αν έγινε, δεν έχω τίποτα να πω μπροστά σε αυτό τον ανθρώπινο πόνο, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ συγκρατημένοι και βεβαίως, να αποφύγουμε και τα εύκολα συμπεράσματα. (ξεχνώντας μάλλον τα εύκολα συμπεράσματα που ο ίδιος έβγαλε σε μία άλλη περίπτωση ανθρώπινου πόνου ---> βίντεο...Η εύκολη στάση είναι η εκμετάλλευση που επιδιώκουν να κάνουν ορισμένα κόμματα και η προσπάθεια άλλων να απαντήσουν ότι δεν είναι αυτό, φταίνε τα παιδιά που έβαλαν μέσα το μαγκάλι. Βεβαίως και δεν είναι σωστό να βάλεις το μαγκάλι μέσα αλλά δεν μπορείς να ξεχάσεις ότι οδηγήθηκαν σε αυτό από μία κατάσταση που είναι όλα μαζί, δηλαδή δεν υπήρχε θέρμανση στο σπίτι, δεν αυτό, και γι’ αυτό έλεγα και τις προάλλες, αν θυμάστε σας έλεγα ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι περνάμε πολύ γρήγορα, πάρα πολλά νοικοκυριά σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας και γι' αυτό επιμένω ότι εκεί το κράτος προστατεύει τους έχοντες , όσους έχουνε δουλειά, όσους έχουνε προνόμια και εισοδήματα και δεν κοιτάζει τη βασική του δουλειά που είναι να προστατεύσει τους πλέον αδύνατους. Αυτό είναι τραγικό. Ο μοναδικός λόγος που αισθάνομαι ακόμα την υποχρέωση να πληρώνω τους φόρους είναι μήπως και μείνουν όρθια δύο τρία πράγματα, να μείνει όρθια η υγεία, να μείνει όρθια η άμυνα και να μείνει και ένα σύστημα που θα προστατεύει τους πιο αδύναμους. Αλλιώς γιατί να πληρώνουμε δηλαδή; (σκάνδαλο με τους παλιανθρώπους των κινημάτων της άρνησης πληρωμών!)


«Αγάπησε τον Μπάμπη, η ζωή θα σε αγαπήσει»

0 σχόλια to “Weak guest of the week: Μπάμπης Παπαδημητρίου”

Δημοσίευση σχολίου

 

Εvery week, a tv - weak comes to an end. Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger